Paas-panna-cotta

Paas-panna-cotta

Een “spiegeleitje”. Lekker fris toetje met een knipoog naar Pasen.
Panna cotta met mango uit een muffinvorm.
De basis van een panna cotta is heel simpel! Panna cotta betekent gekookte room. Logisch dus dat room het hoofdbestand-deel is van je gerecht. Aangevuld met suiker, vanille en gelatine.
Je kunt het ook maken met volle Griekse yoghurt in plaats van slagroom. Dan is het niet zo zwaar.

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 250 ml kwark
    Of wel
  • 750 ml volle Griekse yoghurt
  • 50 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 blaadjes gelatine

Mango topping

  • 1 mango
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Materialen:
Kleine Muffinvorm (siliconen is makkelijkst)
Vier schaaltjes
Staafmixer of blender

Bereiding mango topping

  • Week 2 blaadjes gelatine in een koud bakje water.
  • Pureer de mango met een staafmixer fijn.
  • Neem een klein beetje van de mango-puree en verwarm dit in een pannetje.
  • Knijp de gelatine uit en roer deze samen met 2 eetlepels suiker door de warme mango-puree.
  • Roer dit mengsel door de rest van de mango-puree.
  • Schep de mango-puree in de muffinvormpjes en laat opstijven in de koelkast.
  • Je kunt ook van de stijve mango-puree met een ijslepel “eidooiers” maken.

Bereiding panna cotta

  • Week de 5 blaadjes gelatine in koud water.
  • Verhit 100 ml slagroom in een pannetje en voeg 75 gr suiker en de vanillesuiker toe en breng aan de kook.
  • Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de slagroom en los deze op, laat iets afkoelen.
  • Klop de rest van de slagroom met een mixer stijf en doe deze bij de kwark.
  • Giet het warme (niet heet!) slagroommengsel bij de kwark en meng goed door elkaar.
  • Verdeel over vier schaaltjes en laat minimaal 2 uur goed opstijven (hele nacht kan ook).

Of wel

  • Week de 5 blaadjes gelatine in koud water.
  • Verwarm ongeveer 50 ml water met 50 gr suiker in een pannetje en los de gelatine hierin op. (dit kan ook heel goed in een bakje in de magnetron).
  • Laat dit iets afkoelen en roer het mengsel door de yoghurt.
  • Verdeel over vier schaaltjes en laat minimaal 2 uur goed opstijven (hele nacht kan ook).

Maak de “spiegeleitjes” voor het opdienen af door de “eidooiers” van mango-puree over de schaaltjes te verdelen.

Gezellige Paasdagen!