Jan Hagel
Ingrediënten
- 125 gram gele basterdsuiker
- 175 gram zachte roomboter
- 10 gram melk
- 1 theelepel kaneel (aanwezig)
- 1/2 theelepel zout (aanwezig)
- 250 gram zeeuwse bloem (te koop bij de molen)
- 5 gram bakpoeder
- 1 ei losgeklopt
- 100 gram amandelschaafsel
- 40 gram kristalsuiker
Dit levert ongeveer 15 a 20 koekjes op, wil je meer koekjes verdubbel dan de receptuur.
Bereiding
- meng de basterdsuiker, boter, melk, kaneel en het zout.
- kneed de zeeuwse bloem en het bakpoeder erdoor
- verpak het deeg in plastic folie en laat het 1 uur rusten in de koelkast
- rol het deeg uit op het licht bestoven werkblad tot een lap van 5 mm dik
- bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei
- strooi het amandelschaafsel en de kristalsuiker erover
- rol er met de deegroller licht overheen
- leg de koek op een met bakpapier beklede bakplaat
- bak de koek in ongeveer 20 minuten in een oven van 175 graden goudbruin
- haal uit de oven en snij de koek gelijk in rechthoeken
- laat ze vervolgens afkoelen
(uit Koekje; klassieke koekjes van Cees Holtkamp : nieuwe koekjes van Kees Raat)