Hutspot met Hachee

We maakten het afgelopen woensdag (22 oct 2025) voor de deelnemers van de Kookgroep Weesp en Ronald heeft nog meer wortels dus ook voor de maandag gaan we aan de slag met Hutspot met Hachee
Voor de hachee
Ingrediënten
- circa 800 gram runderstoofvlees (riblap, sucadelap etc)
- circa 500 gram ui
- jeneverbes (aanwezig)
- kruidnagel (aanwezig)
- laurier (aanwezig)
- bloem (aanwezig)
- eventueel stuk ontbijtkoek
- eventueel donkerbruin bier
We gaan het vlees bereiden in de oven, er is een programma dat automatisch het stoofvlees eerst kleurt en daarna stooft. Terwijl dat draait kunnen we de hutspot maken.
Bereiding
- snij het vlees in blokken (indien nodig)
- snij de uien in ringen
- zout het vlees licht en haal het door de bloem
- doe alles in een gastronorm bak
- maak ondertussen een bouillon met daarin de specerijen
- giet bouillon op als oven daarom vraagt
Voor de hutspot
Ingrediënten
- kilo bloemige aardappelen
- 400 gram ui
- 600 gram wortel (of iets meer, Ronald neemt mee)
- 75 gram boter
- 100 ml melk
- nootmuskaat (aanwezig)
Bereiding
Voordat je verder gaat moet je even bedenken of je de uien gaar wilt stomen samen met aardappelen en wortel of dat je ze liever even in een pan aanzet met wat boter zodat er een kleurtje op komt.
- schil en snij aardappelen in blokjes
- schil de uien, snij in ringen
- wortels in kleine stukjes
Vul een pan met aardappen, voeg water toe zodat ze net onderstaan.
Daarop de wortelen, daarop de uien als je ze wilt stomen anders bak je ze nu in een beetje boter.
Kook circa 20 minuten en stamp alles, smelt melk en boter en voeg deze toe zodat je de gewenste smeuïgheid hebt.