Hachee

Hachee
Hachee met rode kool en aardappelpuree

(voor 4 personen)

Ingrediënten/boodschappenlijst:

800 gr runder riblappen

3 (middel)grote uien

2 tenen knoflook

2 gedroogde laurierblaadjes

4 kruidnagels

1 tl peperkorrels

1 runderbouillonblokje

1 el appelstroop (optioneel)

2 plakken ontbijtkoek (optioneel)

Ingrediënten aanwezig in keuken KGW:

  • olie om in te bakken
  • 2 el rode wijnazijn
  • 100 ml water
  • Zout naar smaak

Belangrijk!: Lees als eerste het hele recept door en begin daarna pas met het verzamelen van ingrediënten en materialen. Voordat je gaat snijden, goed je handen wassen. Werk altijd hygiënisch.

Bereiding:

  1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm en bestrooi met peper en zout.
  2. Braad de vleesstukken rondom bruin. Doe dit in ongeveer 3 gelijke delen. Bewaar het gebakken vlees in een bakje voor later gebruik.
  3. Snijd ondertussen ook de uien in halve ringen
  4. Snijd de knoflook fijn.
  5. Wanneer het vlees allemaal gebraden is, deglaceer dan de koekenpan met water en/of azijn.
  6. Doe het vlees, de uien, knoflook, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, rodewijnazijn, appelstroop, de jus en water in de pan. Verkruimel de ontbijtkoek en de bouillontablet erboven. Roer door.
  7. Laat het vlees minstens 3 a 4 uur op laag vuur sudderen. Bij gebruik van een snelkookpan is ongeveer 45 minuten koken voldoende. (De smaak is het lekkerst bij normaal sudderen of in de slowcooker)
  8. Neem de laurier en kruidnagels uit de pan voor het serveren.

Lekker met rode kool!

Koolhydraatarm(er):

  • Dit gerecht is heel goed te maken zonder gebruik van appelstroop en ontbijtkoek.
  • Zonder ontbijtkoek is de hachee niet zo gebonden.
  • Je kan eventueel op het eind de hachee een beetje zoeten met een zoetstof naar keuze.

Eet smakelijk!