Hachee
(voor 4 personen)
Ingrediënten/boodschappenlijst:
800 gr runder riblappen
3 (middel)grote uien
2 tenen knoflook
2 gedroogde laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 tl peperkorrels
1 runderbouillonblokje
1 el appelstroop (optioneel)
2 plakken ontbijtkoek (optioneel)
Ingrediënten aanwezig in keuken KGW:
- olie om in te bakken
- 2 el rode wijnazijn
- 100 ml water
- Zout naar smaak
Belangrijk!: Lees als eerste het hele recept door en begin daarna pas met het verzamelen van ingrediënten en materialen. Voordat je gaat snijden, goed je handen wassen. Werk altijd hygiënisch.
Bereiding:
- Snijd het vlees in stukken van ongeveer 3 cm en bestrooi met peper en zout.
- Braad de vleesstukken rondom bruin. Doe dit in ongeveer 3 gelijke delen. Bewaar het gebakken vlees in een bakje voor later gebruik.
- Snijd ondertussen ook de uien in halve ringen
- Snijd de knoflook fijn.
- Wanneer het vlees allemaal gebraden is, deglaceer dan de koekenpan met water en/of azijn.
- Doe het vlees, de uien, knoflook, laurierblaadjes, kruidnagels, peperkorrels, rodewijnazijn, appelstroop, de jus en water in de pan. Verkruimel de ontbijtkoek en de bouillontablet erboven. Roer door.
- Laat het vlees minstens 3 a 4 uur op laag vuur sudderen. Bij gebruik van een snelkookpan is ongeveer 45 minuten koken voldoende. (De smaak is het lekkerst bij normaal sudderen of in de slowcooker)
- Neem de laurier en kruidnagels uit de pan voor het serveren.
Lekker met rode kool!
Koolhydraatarm(er):
- Dit gerecht is heel goed te maken zonder gebruik van appelstroop en ontbijtkoek.
- Zonder ontbijtkoek is de hachee niet zo gebonden.
- Je kan eventueel op het eind de hachee een beetje zoeten met een zoetstof naar keuze.
Eet smakelijk!