Gevulde dadels
Meriam, een van de kookgroepsleden kwam met dit heerlijke recept.
Gevulde dadels voor bij de thee of borrel! Makkelijk, snel en altijd een succes. Ze zijn heel decoratief en onweerstaanbaar, de zoete dadel gecombineerd met de zachte romigheid van de monchou op smaak gemaakt met honing, kaneel, kruidnagel en rasp van een citroen of bergamot.
Rond het suikerfeest kun je vaak doosjes dadels vinden voor een leuke prijs. Die vindt Meriam de lekkerste!
Ingrediënten
- een doosje dadels
- 100 gram monchou (één pakje)
- 1 el honing
- 2 tl kaneel
- 1 mespuntje kruidnagel
- 1 el sinaasappelsap (of citroen of bergamot)
- rasp van 1 sinaasappel/citroen/bergamot
Bereidingswijze
- Meng de monchou met de ingredienten
- proeven en zonodig beetje meer honing/kaneel/sap toevoegen
- dadels (die je al dan niet hebt moeten ontpitten en open hebt moeten snijden) vullen met een volle theelepel per dadel
Eet smakelijk!