Dhal van rode linzen

Dhal van rode linzen

Een Indiaas recept. Dit gerecht is vaak de volgende dag nog lekkerder dan direct na de bereiding! Eet er naan of platbrood of een pizzabodem besprenkeld met een zoete chilisaus en belegd met mozzarella even onder de grill verwarmd. Hij is koud ook erg lekker met een dot Griekse yoghurt. Eet er een lekkere komkommersalade of wortelsalade bij.
Koriander wordt niet door iedereen gewaardeerd. Je kunt de koriander dan vervangen door platte peterselie.

INGREDIËNTEN

  • 350 gr rode linzen
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 2 theel. zwart of geel mosterdzaad
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 40 gr verse gember
  • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 1 rood pepertje, zonder zaad
  • 3 theel. kerriepoeder
  • 4 theel. gemalen komijn
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 2 kaneelstokjes
  • 400 – 500 ml groentebouillon
  • Sap van 1 citroen
  • Bos munt, fijngesneden
  • Bos koriander, fijngesneden

MATERIALEN

  • braadpan

BEREIDINGSWIJZE

  • Spoel de linzen af en doe ze in een pan, overgiet ze met koud water
  • Breng aan de kook, giet ze af in een fijne zeef en spoel ze af.
  • Verhit olie in de braadpan en voeg de komijn- en mosterdzaad toe. (let op de olie spettert als ze opspringen in de pan)Bak ze 30 seconden, laat de zaden niet verbranden, hierdoor wordt het gerecht bitter.
  • Voeg de ui toe en smoor de ui op een half hoog vuur tot hij glazig is.
  • Voeg de gember, knoflook, rode peper en de specerijen toe en fruit alles ±3 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en fruit nog 1 minuut.
  • Doe de linzen, kaneelstokjes en de bouillon in de pan, breng alles aan de kook en laat de dhal op een laag vuur 15- 25 minuten koken tot de linzen gaar zijn en de dhal gebonden. (voeg als hij te dik is nog wat water toe)
  • Neem de pan van het vuur en breng de dhal op smaak met zout en citroensap.
  • Laat de dhal iets afkoelen voor je de verse kruiden toevoegt.

Eet smakelijk.