Appel-paprikasoep

Appel-paprikasoep

Een verrassende tikkeltje zoete soep.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 paprika’s
  • ½ wortel
  • ½ ui
  • 400 ml groentebouillon
  • 75 gram griekse yoghurt
  • ½ appel
  • ½ eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel olie
  • zout
  • peper
  • basilicum naar smaak
  • pompoenpitten

Bereiding

  • Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes.
  • Schil de wortel en snij hem in blokjes.
  • Pel de ui en snipper hem.
  • Stoof de ui met de paprika en de wortel in een likje olie.
  • Schenk er de bouillon bij en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer.

Vlak voor het opdienen

  • Was de appel en rasp hem grof (niet klokhuis!),
  • Roer de geraspte appel samen met de yoghurt door de soep.
  • Warm nog even goed door, maar laat niet meer koken.
  • Breng op smaak met peper, zout, honing en azijn.
  • Serveer naar smaak met geroosterde pitten en grof gehakte basilicum.

Eet smakelijk.