Workshop Bier Brouwen

Het is een hele kunst om een lekker biertje te maken, in deze workshop maak je in vogelvlucht kennis met het gehele proces.

Deze workshop wordt gegeven in de brouwerij van WillemsBiertje.nl op het Domijn in Weesp.

Alle stappen worden doorlopen:

  • het schroten van de mout
  • het maischen
  • het filteren om het wort af te scheiden
  • meten van het wort op suikergehalte
  • koken, toevoegen van hop en andere ingrediënten
  • het terug koelen

Na deze stappen moet het bier vergisten, dat is het natuurlijke proces waarin de gist de suikers in de vloeistof omzet naar alcohol. Dit duurt tussen de 3 en 7 dagen afhankelijk van temperatuur en samenstelling.

Na de vergisting kan het bier gebotteld worden, hierbij valt te denken aan deze stappen:

  • schoonmaken flessen
  • vullen flessen
  • afdoppen flessen
  • en daarna heel veel geduld voordat je het kunt drinken

Uiteraard is er gedurende de workshop ook van alles te proeven en krijg je als het bier wat gebrouwen is tijdens de workshop klaar is daar een viertal flesjes van.