Witlof quiche

Vandaag (en ik denk ook nog morgen?) is de witlof in de aanbieding bij de AH, 99 cent voor 4 stuks. We gaan er een quiche mee maken!

Ingrediënten

  • 1 rol vers bladerdeeg (of een pak plakjes)
  • 5 st witlof (het kan ook met vier)
  • 2 st rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eieren
  • 225 ml crème fraîche
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 80 gr prosciutto
  • 40 gr walnoten
  • 1 el honing
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Snijd de uien in halve ringen en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olie.
  3. Verwijder het uiteinde en het hart uit de stronkjes witlof. Trek de blaadjes los en was ze. Dep droog. Voeg bij de uien en roerbak de witlof kort mee. Voeg een el honing toe en wat peper en zout.
  4. Meng in een andere kom, de eieren luchtig met de crème fraîche. Breng de room op smaak met peper en zout en voeg de geraspte oude kaas toe.
  5. Vet de springvorm in en leg een stukje bakpapier op de bodem van de vorm. Verdeel het deeg over de vorm en druk de randen aan. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg.
  6. Verdeel de roergebakken witlof over de bodem van de vorm. Giet hierop het eimengsel. Verdeel de plakjes prosciutto over de quiche
  7. Hak de walnoten grof en verdeel over het de witlof quiche.
  8. Bak de witloftaart in ongeveer 30 tot 35 minuten goudbruin.