Weesper Moppen
In het "dank-je-wel" presentje van dit jaar voor onze vrijwilligers zitten naast de drankjes huisgemaakte Weesper moppen. Want we blijven Weesp ;-)
We maakten twee recepten ter test, dit werd blind geproeft en net niet unaniem kwam het recept van Cees Holtkamp uit het boek "Koekje" van uitgeverij de Kookboekhandel:
250 gram blanke Spaanse amandelen
275 gram kristalsuiker
1 ei
geraspte schil van 1/2 citroen
Als de spijs te droog is voeg dan wat extra ei toe.
Maal de amandelen met de kristalsuiker, het ei en de geraspte citroenschil in een keukenmachine tot amandelspijs. Laat de machine zo kort mogelijk draaien om te voorkomen dat de olie uit de amandelen zich afscheidt. Laat de amandelspijs afgedekt minste 1 dag rusten in de koelkast. Strooi een dunne laag kristalsuiker op het werkblad. Rol het spijs in de suiker uit tot dikke pillen van 3 cm diameter. Snijd ze in plakjes van 1 cm dik. Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze aan de kanten lichtgekleurd zijn maar binnenin nog zacht.
We verwerkten 3 kilo amandelen en ruim 3 kilo suiker en bakten hiervan ruim 200 koekjes.