Vork koekjes

Ingrediënten

  • 200 gram bloem
  • 100 gram witte bastardsuiker
  • 150 roomboter, kamertemperatuur
  • snuf zout

Bereiding

  • meng de droge bestandsdelen in een kom
  • snipper of rasp de boter boven de kom
  • meng snel tot een samenhangend deeg (werk koel)
  • maak balletjes ter grote van een grote knikker of walnoot
  • bekleed bakplaat met bakpapier
  • verdeel de balletjes over een bakplaat, druk ze plat met een vork
  • bak 10-20 minuten op 175 graden

NB: het oorspronkelijke recept zegt:

  • 15 minuten op 120 graden
  • 15 minuten op 150 graden
  • 15 minuten op 170 graden

Dat lijkt me erg lang, in totaal 45 minuten; de meeste andere recepten die ik tegenkom doen tussen de 10 en 25 minuten op 150/170 graden.

Leuk om even uit te proberen om te zien wat het verschil is.