Vanille ijs
Met een ijsmachine is het heel gemakkelijk om ijs te maken.
Omdat alleen koekjes ook alleen maar koekjes zijn maken we ook vanille-ijs
- 300 ml volle melk (dit is een mooi moment om bijv Jersey melk te pakken)
- 200 ml slagroom
- 1 vanillestokje
- 5 eidooiers
- 100 gram suiker
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het uit met het puntje van een mes.
- Maak de banketbakkersroom klaar. Doe de melk, de room, het merg van het vanillestokje en het vanillestokje in een pan en breng an de kook.
- Zet het vuur uit, dek af en laat 20 minuten trekken.
- Verwijder het vanillestokje
- Doe de eierdooiers en de suiker in een schaal en klop tot en romig mengsel
- Voeg al kloppend de banketbakkersroom toe.
- Giet het mengsel in een pan.
- Verwarm op een matig vuur en blijf met een houten lepel of pannenlikker roeren tot het witte schuim verdwijnt en de room aan de lepel blijft plakken (bij ongeveer 85 °C). Het mengsel moet een beetje dikker geworden zijn. Het mag niet te lang koken omdat het dat naar ei gaat smaken.
- Giet de banketbakkersroom, indien nodig, door een zeef.
- Zet het mengsel in de koelkast en laat afkoelen.
- Druk op de toets van het programma voor schepijs of softijs.
- Giet het mengsel in de ijsmachine.
- Wanneer de toetsverlichting knippert, is uw ijs klaar.
- Serveer het is zo snel mogelijk, schakel de conserveringsmodus in (2 uur)
of zet het in de vriezer.