Rendang
voor 4 personen
Ongeveer 800 gram riblappen in stukken van ongeveer 2/2 cm
1 ui gesnipperd
3 verse citroen gras
3 cm gember
3 tenen knoflook
1 blok sante kokos crème
Zakje geraspte kokos
2 zakjes boemboe Rendang
Ui knoflook gember aanfruiten daar het vlees rond om dicht schroeien
De zakjes boemboe erbij afblussen met warm water de citroengras kneuzen en een knoop er in minimaal 4 uur sudderen een uur voor het eten de Sante er bij en op het laats de gemalen kokos wat je zelf lekker vindt
6 kippendijen in blokken van 3 bij 3
1 ui
2 citroen gras
2 cm gember
3 knoflook
2 zakjes ajam pedis
1 pakje kokos melk
Ui knoflook gember aanfruiten kip rondom dicht schroeien de ajam pedis er bij afblussen met wat warm water minimaal 1 uur sudderen dan de kokos melk erbij nog ongeveer 15 mee sudderen
500 gram sperziebonen
1 ui
2 knoflook
2 cm gember
1 citroengras
2 zakjes hete boontjes
De sperziebonen Schoonmaken zo als je gewent bent 5 minuten balanceren
In een pan de ui knoflook en de gember aanfruiten de boeboe er bij boontjes er bij en afblussen met warm water na een half uurtje is het klaar
De rendang kun je gewoon rustig weer opnieuw opwarmen de kip ook maar de boontjes moet je au bain-marie op warmen
Je kunt er rijst of bami of bloemkool rijst bij eten ook lekker de atjar die we zelf al hebben gemaakt
Een gebakken eitje er op eventueel saté erbij
Smullen maar