Runder of kippen stoof
- Ongeveer 700 gram runderlappen in blokken of kippenbijen in stukken
- 2 dunnen speklappen in stukken van ongeveer 2cm
- 1 pot runder of kippen fond
- 1 flesje bier of een klein flesje rode wijn
- Blikje tomatenpuree
- 2 eetlepels bloem
- 2 groten uien in parten
- 1 paprika
- 1 doosje champignons
- 4 tenen knoflook
- 4 cm gember
Ik zelf vind het lekker om het met krielaardappels in de schil te doen
Iemand neemt een bloemkool iemand bos peen iemand bleekselderij iemand een pond sperziebonen
Kruid het vlees of kip bestrooi het met de bloem en schroei het rondom dicht daarna haal je het uit de pan.
Ui knoflook gember aan bakken tomaten puree aanbakken dus ontzuren de groenten in stukken aan bakken afblussen met de fond en de alcohol als dat allemaal warm is mag het vlees er bij
Tijm rosmarijn oregano deze kruiden kunnen vanuit een potje dat staat er maar als je het vers wil kun je dat kopen bij AH bij de verse kruiden een gemengd bakje
Runderstoof moet minimaal 4 uur het laatste uur de kriel er bij kippenstoof minimaal 1 uur dan kan er gelijk de aardappels bij