Roerbak kip
Vandaag gaan we een roerbak gerecht met kip maken, we gebruiken hiervoor een methode die in het engels "Velveting" heet.
Iedereen die wel eens een gerecht met kip heeft gegeten bij de aziatische restaurants moet zich wel eens hebben afgevraagd hoe ze die sappige zachte stukjes kip met amper wat kleur er op toch voor elkaar krijgen.
Dat leren we vanavond, om de kip vervolgens ook te gebruiken in een gerecht maken we een roerbak gerecht. Dat kan met van alles, ik denk bijvoorbeeld aan:
- kipfilet per persoon
- een paprika stoplicht (rood/geel/groen in een zak)
- één grote ui of twee kleinere
optioneel, leuk als extra een stronk broccoli of bakje taugé
je kan natuurlijk ook een ander roerbakgerecht verzinnen waar de kip in gebruikt wordt, als je een keer weet hoe je de kip maakt draai je zo je eigen tjap tjoi, japanse sojakip of thaise curry in elkaar.
Om te velvetten is er verder nodig, deze ingrediënten verzorg ik:
- baksoda
- eiwit
- maizena
- olie
- rijstwijn
Voor de afwerking kan jij bijvoorbeeld geroosterd sesamzaad of chili-saus gebruiken, ook hiervan neem ik het een en ander mee.
Vandaag geen uitgebreide beschrijving, op maandag een demo :)