Ragout
Ragout hebben we al eerder gemaakt
- Klein scheutje room dat neem ik mee
- 1 citroen
- Klein handje spekjes
- 1 ui
- Liter bouillon
- 100 gram roomboter
- 60 gram bloem
- Verse peterselie
- 150 gram champignons
- 1 ei alleen de dooier hebben we nodig
- Maggie blokje
- 1 sjalotje
Fruit het sjalotje in ongeveer 75 gram roomboter
Bak de bloem mee laat het garen geleidelijke de bouillon al roerende toevoegen
Een deel van het vlees klein plukken en toevoegen
In een koekenpan klein klontje roomboter met de gesnipperde ui fruiten spek en de champignons op hoog vuur bakken als de champignons goed gebakken zijn toe voegen aan de ragout het maggie blokje citroensap
Eidooier met een scheutje room doorroeren op het laatst samen met de fijn gesneden peterselie nootmuskaat en klaar.
Groenten soep
Ik doe heel persoonlijk een zakje of een doosje droge groentesoep in de bouillon
400 gram gehakt je bepaald zelf wat voor gehakt kruiden zoals je lekker vindt
Kleine balletjes van draaien
In de bouillon de droge soep doen de groenten die jij lekker vindt handje van dit handje van dat
Daarom heb ik jullie uitgelegd van die zak in de vriezer beetje van dit beetje van dat ook kun je bij de Bruijn soepgroenten halen iets duurder maar wel goed of in de supermarkt zaken ik zelf kies voor grof of boeren soepgroenten op 2 liter bouillon 350 tot 500 gram de keuze is aan jou