Pompoen muffins

Op 31 oktober is het weer Halloween. Traditioneel wordt Halloween vooral gevierd in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels heeft het feest ook sterk aan populariteit gewonnen in ons land. Zo vlak voor Halloween maakten wij pompoenmuffins voor alle groepen op donderdagochtend.

Ingrediënten voor 8 muffins

  • 125 gram bloem
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 100 gram pompoenpuree*
  • 2 eieren (middel)
  • 50 ml zonnebloemolie

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200° boven- en onderwarmte.
  • Verdeel de muffinvormpjes over een muffin- of cupcakevorm.
  • Meng eerst alle droge ingrediënten door elkaar en dan de “natte” ingrediënten.
  • Schep de twee mengsels dan door elkaar. Meng niet teveel, maar wel genoeg zodat het mooi gemengd is (klontjes mogen niet als je muffins gaat maken).
  • Vul de muffinvormpjes bijna helemaal vol (ongeveer een halve cm onder de rand).
  • Bak de muffins in ca. 15 minuten gaar.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn (als je deze in de muffins steekt en ze komen er schoon uit, zijn ze gaar).
  • Laat de muffins iets afkoelen voor je ze uit de vorm haalt.

Eet smakelijk!

*) Goed om te weten:
Pompoenpuree kun je kant en klaar kopen (let wel op, hier is vaak suiker aan toegevoegd), maar je kan pompoenpuree ook heel makkelijk zelf maken. Neem dan de dubbele hoeveelheid aan pompoen dan je nodig hebt voor dit recept.
Snijd de pompoen in blokjes en kook deze in ongeveer 10 – 15 minuten gaar.
Giet de blokjes af en pureer de pompoen met de staafmixer of in de blender.