Ovenschotel met courgette
Deze ovenschotel met courgette cannelloni gevuld met spinazie in tomatensaus ziet er niet alleen leuk uit maar is ook heerlijk en koolhydraatarm. Verse spinazie met passata, dat kun je me gerust wekelijks voorzetten. In allerlei vormen vind ik dat geweldig lekker. Vandaag stopte ik het in een plakje courgette. Zo krijg je via deze courgetterolletjes met spinazie met passata lekker veel groente binnen!
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
• 500 ml tomatensaus met basilicum kruiden (passata)
• 2 niet al te grote courgettes
• 250 gr ricotta
• 2 eetlepels pesto ( of zelfgemaakte pesto)
• snuf peper en zout
• 1 ei
• 2 eetlepels pijnboompitten
• 300 gr spinazie
• 75 gr geraspte kaas (mozzarella)
Materialen
• Ovenschotel
• Mandoline of kaasschaaf
BEREIDINGSWIJZE
• Verwarm de oven op 200 graden.
• Snijd de courgettes in dunne plakken met een mandoline of kaasschaaf, ca 20 tot 24 stuks.
• Bak de spinazie in een pan tot hij begint te slinken of gebruik spinazie uit de vriezer die goed uitgelekt is.
• Meng de ricotta met de spinazie, pesto, peper, zout, ei en 50 gr geraspte kaas.
• Schep een beetje van het ricottamengsel op een courgetteplak en besmeer deze hiermee.
• Rol ze dan voorzichtig op.
• Doe de tomatensaus in een ovenschaal en steek hier de courgetterolletjes in.
• Bestrooi met wat kaas en de pijnboompitten.
• Zet de schotel ca 25 min in de oven en doe indien mogelijk de laatste paar min de grill aan.