Oerkoekjes

Op 19 juni 2011 was er ergens in Amsterdam een Underground Boerenmarkt, een markt waar hobbykoks en andere culi-creatieven hun maaksels konden verkopen.

Ik deed mee met oerkoekjes, jan hagel, mosterd en ketchup met venkelzaad.

Dat laatste zou niet veel later in een oplage van een paar honderd stuks meegaan als productje in de Krat toen de enige voedselbox.

De oerkoekjes, zo genoemd vanwege het grote deel havermout, een oergraan, was een groot succes, iedereen die ze proefde vond ze lekker :)

Voor een stuk of 20-25 koekjes:

  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 125 gr havermout
  • 125 gr zachte boter
  • 175 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 ei

Meng eerst het meel en de havermout door elkaar

Daarna in de mengkom met vlinder de boter, suiker en ei wit draaien.

De boel mengen en een pil van draaien.

Laten rusten in de koelkast

Plakjes snijden en bakken in een oven op 160 graden voor ongeveer 25 minuten

Hou de kleur in de gaten, zodra ze mooi van kleur zijn mogen ze uit de oven

Door het afkoelen worden ze hard.

Meer koekjes? Dan kan je gewoon het recept verdubbelen, wij bakten er honderden op deze manier.