Nasi

Nasi voor 4 personen 50 gram per persoon dus 200 gram

Kook dat zondag en neem de witte koude rijst mee.

Neem een groter bak mee dan waar je de rijst in mee neemt want alles komt bij elkaar

  • 150 gram ham iets dikker gesneden dan normaal
  • 1 ui fijn gesneden
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 rode pepers
  • 2 zakje conimex nasi groenten en kruiden
  • Ketjap manis
  • ketjap soja
  • vis saus
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • Flinke scheut zonnebloemolie
  • Bos lente ui
  • 1 winterpeen
  • Theelepeltjes van allerlei chinees kruiden

Alles snijden

De zakjes wellen in een klein beetje heet water

Olie in de pan knoflook ui gember pepers aan fruiten dan de kruiden erbij sambal dan de rijst mee bakken en 2 soorten ketjap erbij geraspte wortel en lente ui en ham er bij

Saté

Saté neem een plat bakje mee waar de saté stokjes in kunnen marineren

  • 500 gram schouderkarbonade
  • Scheut ketjap manis en een scheut soja saus
  • rasp daar 3 tenen knoflook door 3 cm gember
  • allerlei theelepeltjes chinees kruiden
  • 1 eetlepel bruine suiker

Ongeveer 8 saté prikkers geweld in koud water

Vlees in stukjes snijden rijgen en in de marinade leggen

De volgende dag in een grillpan of bakplaat in ongeveer 15 minuten rond om dicht schroeien

Satésaus

Ik neem iets speciaals mee

Jullie:

  • Een flinke scheut ketjap manis
  • Een klein emmertje wyco geconcentreerde saté saus
  • Een bak om in mee te nemen

Atjar

  • 1 komkommer
  • 1 winterpeen
  • handje taugé
  • 3 rode uien
  • 1 rood pepertje
  • 1 deel water
  • 1 deel witte azijn
  • 1 deel suiker
  • 1 weckpot

Inmiddels weten jullie dat wel

Eet smakelijk