Nasi
Nasi voor 4 personen 50 gram per persoon dus 200 gram
Kook dat zondag en neem de witte koude rijst mee.
Neem een groter bak mee dan waar je de rijst in mee neemt want alles komt bij elkaar
- 150 gram ham iets dikker gesneden dan normaal
- 1 ui fijn gesneden
- 3 tenen knoflook
- 3 cm gember
- 2 rode pepers
- 2 zakje conimex nasi groenten en kruiden
- Ketjap manis
- ketjap soja
- vis saus
- 1 eetlepel sambal oelek
- Flinke scheut zonnebloemolie
- Bos lente ui
- 1 winterpeen
- Theelepeltjes van allerlei chinees kruiden
Alles snijden
De zakjes wellen in een klein beetje heet water
Olie in de pan knoflook ui gember pepers aan fruiten dan de kruiden erbij sambal dan de rijst mee bakken en 2 soorten ketjap erbij geraspte wortel en lente ui en ham er bij
Saté
Saté neem een plat bakje mee waar de saté stokjes in kunnen marineren
- 500 gram schouderkarbonade
- Scheut ketjap manis en een scheut soja saus
- rasp daar 3 tenen knoflook door 3 cm gember
- allerlei theelepeltjes chinees kruiden
- 1 eetlepel bruine suiker
Ongeveer 8 saté prikkers geweld in koud water
Vlees in stukjes snijden rijgen en in de marinade leggen
De volgende dag in een grillpan of bakplaat in ongeveer 15 minuten rond om dicht schroeien
Satésaus
Ik neem iets speciaals mee
Jullie:
- Een flinke scheut ketjap manis
- Een klein emmertje wyco geconcentreerde saté saus
- Een bak om in mee te nemen
Atjar
- 1 komkommer
- 1 winterpeen
- handje taugé
- 3 rode uien
- 1 rood pepertje
- 1 deel water
- 1 deel witte azijn
- 1 deel suiker
- 1 weckpot
Inmiddels weten jullie dat wel
Eet smakelijk