Melanzane alle Parmigiana met bier van Job & Perry
Dit recept is voor 4 personen, met een kleinere ovenschaal en de helft van de ingredienten pas je het aan naar 2 personen.
- 200 ml goeie olijfolie
- 4 knoflookteentjes, gekneusd
- 800 gram gepelde tomaten van goede kwaliteit
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels chilivlokken
- Zout en peper
- 4 aubergines, over de lengte in plakken van 1,5 cm
- 250 gram bloem
- 3 eieren
- 1 flesje bier naar keuze
- Olie, om in te frituren
- 4 bollen buffelmozzarella
- 2 bossen verse basilicum
- 1 punt Parmezaanse kaas
Verder nodig: Keukenpapier, garde, ovenschaal, rasp
De ovenschotel Melanzane alla Parmigiana bevat alle prachtige smaken uit Italië met als ster van de show: gefrituurde, romige aubergine.
Zo maak je Melanzane alle Parmigiana van Job & Perry
- Verhit de olijfolie op laag tot middelhoog vuur en frituur er de knoflookteentjes in. Voeg de gepelde tomaten toe en prak ze. Voeg de suiker, chili-vlokken en een snuf zout toe en laat inkoken tot de saus donkerder kleurt en zoeter wordt (de suikers gaan dan karameliseren).
- Bestrooi de aubergine-plakken rondom met zout en laat 10 minuten inwerken tot ze voldoende vocht hebben losgelaten. Dep droog met keukenpapier en zet apart.
- Meng voor het beslag de bloem, eieren en het bier en klop met een garde tot een glad beslag. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 190 °C en verhit een laag frituurolie in een pan met een dikke bodem tot 180 °C. Wentel de aubergine-plakken door het beslag en frituur ze in porties in 4-5 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem van de ovenschaal, gevolgd door een laag gefrituurde aubergine. Scheur een bol mozzarella over de aubergine, gevolgd door wat blaadjes basilicum en rasp er ook wat Parmezaanse kaas over. Herhaal en eindig met saus en kaas. Houd wat Parmezaanse kaas en basilicum achter om te garneren.
- Bak de melanzane ongeveer 15 minuten tot de bovenkant goudbruin en krokant is en de saus aan de zijkanten bubbelt. Neem uit de oven en laat 30 minuten afkoelen. Garneer met de overige basilicum en nog wat Parmezaanse kaas.