Koolrolletjes met geitenkaas en champignons

Gevulde koolrolletjes. Wat een heerlijk gerecht is dit! Vegetarische rolletjes van Chinese kool gevuld met geitenkaas en champignons in een romige paprikasaus. Superleuk om deze ‘pakketjes’ te maken en je maakt ze ook nog eens in een handomdraai.
Wat zo leuk is aan deze koolrolletjes, is dat het echt een verrassing is als je dit serveert doordat de vulling ‘ingepakt’ is.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 8 bladeren Chinese kool
  • 200 gr geitenkaas
  • 50 gr walnoten
  • 250 gr champignons (in plakjes)
  • snufje tijm
  • peper en zout

Voor de saus

  • 1 zelf geroosterde paprika’s (zie recept) of 1 gegrilde paprika uit een pot
  • 50 ml water
  • 75 ml kookroom

Materialen
Staafmixer
Ovenschotel

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Doe de bladeren van de Chinese kool hierin en blancheer ze één minuut in het kokende water.
  • Spoel de bladeren daarna af met koud water en dep ze droog.
  • Bak de plakjes champignons in een pan en laat ze vervolgens uitlekken.
  • Voeg de plakjes toe aan de geitenkaas met een snufje peper, zout en tijm.
  • Hak of kruimel de walnoten grof; voeg ¾ toe aan het geitenkaas-mengsel.
  • Schep een flinke eetlepel van het mengsel op een koolblad en vouw de zijkanten naar binnen en rol verder op.
  • Doe dit ook met de rest van de bladeren en vulling.

Maak nu de saus

  • Laat de gegrilde paprika’s uitlekken en snijd in grove stukken.
  • Doe ze met 50 ml water in een pannetje en breng zachtjes aan de kook.
  • Pureer daarna de paprika’s met de staafmixer fijn en roer de kookroom er door.
  • Giet deze saus in een ovenschaal en leg de koolrolletjes er in en kruimel de rest van de walnoten er over.

Eindbereiding

  • Verwarm de oven op 200° graden.
  • Zet 15 minuten in de oven.

Stoof het restant van de fijngesneden Chinese kool met een beetje boter of olie als bijgerecht.
Lekker met wat brood om de saus in te dippen of met een geurige basmati rijst.

Eet smakelijk!