Knutselen met kip

Een hele tijd geleden maakten we een rol van een complete kip.
Dat was een enorme hoop werk, deze versie is echt veel simpeler.

Per persoon een bout is voor grote eters, je kan er ook prima met twee personen van eten. Voor het gemak van het recept hou ik 1 persoon aan.

Ingrediënten

  • per persoon een kippenbout (dat is een poot en een dij aan elkaar)
  • 20 a 30 gram mozzarella per bout
  • paar gedroogde tomaatjes (potje)
  • potje groene pesto
  • peper/zout/specerijen

Bereiding

  • haal de botten uit de bout (demonstratie)
  • leg de filet met vel naar beneden op de werkbank
  • herverdeel zo nodig het vlees
  • bestooi met peper en zout
  • maak in een bakje de vulling klaar: hak tomaatjes en mozzarella in stukjes, vermeng met de pesto.
  • verdeel dit over de filet, hou rekening met zijkanten, laat deze vrij.
  • rol het geheel op
  • de vorige keer werkten we het nu af door in plastic te rollen, dat kan maar je kan ook met slagerstouw de rol opbinden en bakken in de pan.

Kan lauwwarm of koud worden gegeten bij bijvoorbeeld pasta.