Klassieke appeltaart van harde wener deeg en amandelspijs
voor een spring vorm van 25 cm dus neem die mee
- 150 gram amandelspijs
- Wenerdeeg
- 100 gram witte basterdsuiker
- 200 gram zachte boter dus een heel pakje want je hebt ook nodig om in te vetten
- 1 ei
- 1 citroen
- Mespuntje zout
- 6 gram bakpoeder heb je in zakjes
- 300 gram het liefst Zeeuws bloem
Meng basterdsuiker boter half ei citroenrasp en zout
Meng vervolgens het bakpoeder en de bloem erdoor
Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten ik zou het zondag al maken
Rol het deeg voor gebruik uit tot de gewenste dikte
- 1500 gram appels geschild dus ongeveer 1200 gram over jonagold of elstar wel een stevige appel
- 80 gram suiker
- Snufje kaneel
- 80 gram krenten
- 80 gram rozijnen
Voor wie het lekker vindt 100 of 150 gram ongezouten gemengde noten ik vind dat heel lekker in de taart
2 eet lepels abrikozen jam ik neem dat wel mee
Meng al deze ingrediënten door elkaar rol 2 derde van het deeg uit en bekleed daar de in gevette springvorm mee dan de amandel spijs op de bodem daar de vulling op en de bovenkant afmaken zoals je het zelf leuk vindt met de andere helft van het ei kun je het afstrijken
Bak de taart af in een voorverwarmde oven op 200 graden in 50 minuten gaar