Kip Stroganoff

Je ruikt het voorjaar komen, dit gerecht is warm en tegelijk lekker fris van smaak, prima te combineren met rijst, pasta of simpelweg stokbrood.

Mocht je het toch al hebben staan, een glaasje vodka om de kip mee te blussen maakt het nog wat authentieker 😄

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 a 400 kipfilet, liefst kipdijfilet die wordt niet zo droog
  • 2 tenen knoflook (aanwezig)
  • 300 ml kippenbouillon
  • 400 gram kastanje champignons
  • 2 rode en 1 groene paprika (of gewoon een stoplicht)
  • 1 middelgrote ui
  • 70 gram tomatenpuree
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 eetlepel bloem (aanwezig)
  • 1 theelepel oregano (aanwezig)
  • 2 tl mosterd (aanwezig)
  • 3 tl paprikapoeder (aanwezig)
  • 10 gram peterselie (voor het serveren)
  • olijfolie

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes eruit en snijd in stukjes.
  3. Snijd de champignons in kwarten.
  4. Snijd de kip in reepjes en bestrooi royaal met peper en zout.
  5. Verhit een grote pan op middelhoog vuur.
  6. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan en voeg de kip toe en bak rondom bruin.
  7. Voeg de fijngehakte ui, knoflook paprika en de in kwarten gesneden champignons toe en bak rondom mee.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Voeg het paprikapoeder, de oregano en de bloem toe en roer goed door.
  10. Schep de tomatenpuree en mosterd er door en bak gedurende 1-2 minuten.
  11. Schenk de bouillon in de pan. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.
  12. Voeg de crème fraîche toe.
  13. Breng de saus verder op smaak met peper en zout.
  14. Hak de peterselie fijn en strooi over de kip Stroganoff.