Kip caprese hasselback aardappels en geglaceerde worteltjes
Kip caprese hasselback aardappels en geglaceerde worteltjes recept is voor 4 personen dus bedenk zelf wat je wil gaan doen
- 2 groten kipfilet
- 2 bollen mozzarella
- Verse basilicum
- 2 grote tomaten
- Italiaanse kruiden
- Stukje Parmezaan 100 gram ongeveer
- Saté prikkers
- Zonnebloem olie om in te bakken
Vlinder de kipfilet vul met mozzarella tomaat en de kruiden vouw de kip dicht vast zetten met de prikkers
Wat zonnebloem olie in de koekenpan aan 2 kanten dicht schroeien ongeveer 15 minuten door garen dan in een oven schaal geraspte Parmezaan er over en nog 20 minuten in een warme oven op 180 graden
Hasselback aardappels
- 8 middel grote aardappels
- 150 gram roomboter
- 4 knoflook tenen
- 150 gram ontbijtspek
- 150 gram geraspte kaas
Aardappels 5 minuten voorkoken en af laten koelen
Aardappels in snijden
Knoflook fijn hakken roomboter smelten peper zout en de knoflook er door ontbijtspek tussen de aardappels steken daar de gesmolten knoflookboter over heen schenken geraspte kaas er over
De aardappels verder garen in de oven bij de kipfilet 30 minuten ongeveer
Geglaceerde worteltjes met sinaasappel
- 1 bos worteltjes
- 1 sinaasappel
- 1 eetlepel honing
- 100 gram roomboter
- Zakje amandelschaafsel
Het amandel schaafsel in een droge warme koekenpan goudbruin bakken
Schraap de wortels kook ze in een klein beetje water bijna gaar rasp de sinaasappel schil en pers het zap uit smelt de roomboter doe de uitgeperste sinaasappel en honing er bij doe de worteltjes in een platte ovenschaal giet het boter mengsel over de worteltjes dek de schaal af met alufolie en een half uurtje in de oven erbij als het klaar is de sinaasa