Kalfs- of rundvlees bouillon
Voor de soep en de ragout
In de supermarkt liggen vaak mergpijpjes ik neem altijd 2 kleintjes
500 gram runder- of kalfspoulet hebben zo ook bij de toko.
Voor de ragout heb je een liter nodig voor de soep 1.5 of 2 liter dus je zet een pan op met 5 liter water
Het vlees en de mergpijpjes in het koude water je kunt er voor kiezen om een wortel een prei een ui selderij stengel je kunt er ook voor kiezen om een zakje soepgroenten er bij te doen
Altijd een paar kruidnagels laurier blaadjes alle kruiden die je lekker vindt kan er in natuurlijk zout en 4 bouillon blokjes
Langzaam aan de kook brengen en dan minimaal 4 a 5 uur trekken ik doe het meestal de hele nacht of een dag
Een bouillon is altijd persoon gericht doe er in wat je zelf lekker vindt er kan ook een hele Spaanse peper in als het vlees gaar is haal je het er uit en zeef je de bouillon zorg dat je 1 liter bouillon apart hebt voor de ragout de rest is voor de soep
Als je meer wil doe dat gewoon meer vlees meer water