Jordanese ballen
- 1 kilo gehakt haal je er 6 uit
- Pakje spekjes
- Stukje gember
- 3 tenen knoflook
- 1 gr grote ui en 1 wat kleiner
- 3 volle eet lepels Gehakt kruiden van verstegen met zout ik neem altijd een grote bus
- 1 thee lepel gemalen nootmuskaat
- 2 sneden oud wit brood zonder korst
- 1 koffie kopje volle melk
- Bosje verse peterselie
- 1 lepel pittige mosterd 1 extra voor de jus
- Klein blikje tomatenpuree
- 1 ei
- 1 pakje croma
- Zakje pango broodkruim heeft de toko
Knoflook spek en uien bakken de drogen kruiden en een lepel tomatenpuree dan afkoelen
Brood in blokjes snijden en in de melk leggen
Als het uien mengsel is afgekoeld door het gehakt met het uit geknepen brood ei peterselie mosterd alles goed door mengen en het lucht er uit slaan
6 ballen draaien door de pango rollen ruim een half pakje croma uitlaten bruisen in de koekenpan daar de ballen rondom aan bakken haal de ballen uit de pan en maar de jus verder af met het laatste beetje tomatenpuree mosterd en water verwarm dat goed door als het heet is de ballen er weer bij en nog door garen minimaal 15 minuten dan verpakken om mee te nemen de volgende dan nog lekker door warmen
Lof met ham en kaas 2 stronken per persoon
- Voor elke stronk een plak ham en een plak kaas
- 200 gram geraspte kaas
- 50 gram roomboter plus nog een stukje voor over de witlof
- Halve liter volle melk
- 2 eetlepels bloem
- Wat nootmuskaat
Kook de lof ongeveer 20 minuten dan goed uit lekken uitknijpen
De al eerder gemaakte bechamelsaus maken als de saus klaar is de helft van de geraspte kaas en de nootmuskaat er door rol elke stronk lof met ham en kaas leg het in de ovenschaal giet de saus er over klein beetje pango en de rest van de geraspte kaas er over en een paar blokjes roomboter afgedekt 20 minuten in een warme oven van 180 graden dan de folie er af en nog 15 minuten om een korstje te krijgen