Jan Hagel


Ingrediënten

  • 125 gram gele basterdsuiker
  • 175 gram zachte roomboter
  • 10 gram melk
  • 1 theelepel kaneel (aanwezig)
  • 1/2 theelepel zout (aanwezig)
  • 250 gram zeeuwse bloem (te koop bij de molen)
  • 5 gram bakpoeder
  • 1 ei losgeklopt
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 40 gram kristalsuiker

Dit levert ongeveer 15 a 20 koekjes op, wil je meer koekjes verdubbel dan de receptuur.

Bereiding

  • meng de basterdsuiker, boter, melk, kaneel en het zout.
  • kneed de zeeuwse bloem en het bakpoeder erdoor
  • verpak het deeg in plastic folie en laat het 1 uur rusten in de koelkast
  • rol het deeg uit op het licht bestoven werkblad tot een lap van 5 mm dik
  • bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei
  • strooi het amandelschaafsel en de kristalsuiker erover
  • rol er met de deegroller licht overheen
  • leg de koek op een met bakpapier beklede bakplaat
  • bak de koek in ongeveer 20 minuten in een oven van 175 graden goudbruin
  • haal uit de oven en snij de koek gelijk in rechthoeken
  • laat ze vervolgens afkoelen

(uit Koekje; klassieke koekjes van Cees Holtkamp : nieuwe koekjes van Kees Raat)