Indiaanse curry
voor 4 personen
- 5 kippendijfilet bij de toko naast AH Hogeweij
- Bakje spekjes
- Groen gele curry pasta
- 1 blik kokos melk
- Garam masala poeder
- Kurkuma
- 2 grote uien 1 voor de curry en 1 voor de gehakt saus
- Doosje champignons
- 1 prei
- 3 kleuren paprika
- 1 hand sperciebonen
- 1 klein bloemkooltje
- 1 flinke winter peen
- 1 bol knoflook
- 5cm gember
- Klein bosje koriander of blad peterselie dat is pas voor als je gaat eten
- Wat Griekse yoghurt of crème fraise dat is pas voor als je gaat eten
- Pond gehakt wat je zelf lekker vindt
- Een grote pot passata of tomaten saus
- 1 blik gepelde tomaten
De kip in stukken snijden dat wat jij prettig vindt de curry paste mengen met de kruiden poeder en de kip daarmee marineren.
Alle groenten grof snijden alles ongeveer de helft de andere helft fijner voor de pasta saus
De helft van de spekje aan bakken met 1 ui
De bloemkool sperciebonen en de peen balanceren
Knoflook en gember raspen de helft mee fruiten dan de kip rondom aan bakken dan de groenten erbij behalve de champignons die doen we er pas een half uurtje voor het eten erbij kokosmelk er bij
Je kunt er voor kiezen als je het lekker vindt om als je de champignons er bij doet nog een blikje kokos melk er bij te doen dat is lekker romig
Pruttelen maar lekker met rijst of aardappels bloemkool rijst kan ook heel goed
Pasta saus maken spek knoflook gember en ui bakken
Gehakt rullen de fijn gesneden groenten en kruiden mee bakken
Tomaten blokjes en de tomaten saus er bij dan kan dat ook door pruttelen