Heldere rode bieten bouillon

Ingrediënten

  • 200 gram rode biet
  • 1 ui, gesnipperd
  • eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 5 gram baharat
  • 750 cc groente (of kippenbouillon)
  • 1 gram gemalen koriander
  • 1 gram gemalen karwijzaad
  • 1 middelgrote aardappel vastkokend
  • citroensap (aanwezig)
  • peterselie of bosui voor garnering

Bereiding

  • Rasp de rode bieten.
  • Fruit de uien 10 minuten aan in de olijfolie tot ze zacht zijn en licht van kleur.
  • Voeg dan de knoflook en baharat toe en gaar al roerend 1 minuut mee.
  • Voeg de geraspte rode biet toe en gaar nog 5 minuten op laag vuur verder.
  • Voeg de groentebouillon, gemalen korianderzaad en gemalen karwijzaad toe.
  • Breng de soep aan de kook en zet het vuur laag.
  • Voeg na 10 minuten de vastkokende aardappels toe.
  • Voeg na nogmaals 10 minuten de bleekselderij toe en laat rustig doorkoken tot deze beetgaar is.
  • Breng op smaak met het citroensap, zout en peper.
  • Werk af met de peterselie en/of bosui.

Liever geen bieten? Neem dan een knolselderij mee!