Hartige taart van gepofte pompoen

We gaan nog even door op het thema pompoen, deze keer met een hartige taart.

Pompoen hoef je niet mee te nemen, dat is er nog genoeg!

Ingrediënten

  • 250 gram patentbloem
  • 1 eidooier
  • 125 gram boter op keukentemperatuur
  • 50 ml. water
  • 1 kg pompoen (aanwezig)
  • 2 tenen knoflook
  • 80 gram panko (aanwezig)
  • 100 gram parmezaan, geraspt
  • 100 gram ricotta, losgeklopt
  • 3 eieren, losgeklopt
  • naar behoefte zout en peper

In totaal heb je dus 4 eieren nodig

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Prik de schil van de pompoen in met de punt van een mes.
  • Pof de pompoen tot deze door en door zacht is.
  • Verwijder de schil en de zaden.
  • Hak de knoflook fijn of rasp deze en voeg samen met het broodkruim, de Parmezaanse kaas en de losgeklopte Ricotta toe aan de pompoen.
  • Meng alles goed en roer er vervolgens 3 eieren door. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zeef voor het briseerdeeg de bloem met een mespuntje zout als een berg op de werkbank.
  • Maak er een kuiltje in en voeg de eidooier, boter en het water toe en meng dit er met de vingertoppen door.
  • Maak een bal van het deeg door het snel te kneden, zonder dat het elastisch wordt.
  • Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minstens 20 minuten in de koelkast rusten.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Rol het deeg uit tot een 3 mm dikke lap en leg de lap in een beboterde quichevorm.
  • Bak het deeg 15 minuten af met een blinde bakvulling en bakpapier.
  • Verwijder de bakvulling.
  • Verdeel de vulling gelijkmatig over de taartbodem.
  • Bak de taart in 20 minuten af op dezelfde temperatuur.


vanaf maandag is de ricotta in de aanbieding bij de AH