Hapjes open dag 2022
Tijdens de feestelijkheden rond de fusie Weesp-Amsterdam hield de KGW op zaterdag 19 maart een Expositie en Open dag.
Om het verpozen te veraangenamen waren er door Henriette Beckers en Paul Jongsma diverse versnaperingen gemaakt:
Cake
- 100 gram zachte roomboter
- 100 gram witte basterdsuiker
- 100 gram bloem
- 2 eieren
- 5 gram bakpoeder
- snufje zout
Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Meng met en mixer de boter en de suiker tot en romige massa.
- Klop één voor één de eieren erdoor.
- Zeef de bloem, samen met het bakpoeder en het zout.
Spatel dit door het eiermengsel. - Schep het beslag in en met boter ingevette en met bloem bestrooide cakevorm van 18 cm lang.
- Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven.
Prik er met en scherp mes in; als het mes er schoon uitkomt is de cake gaar. - Stort de cake op cen rooster en laat de cakevorm nog ½ uur om de cake zitten. Dit zorgt ervoor dat de cake extra sappig wordt.
Uit: de Banketbakker - Cees Holtkamp
We gebruikten weliswaar een eigen recept van het kruidenmengesel en een citroen in plaats van een limoen maar de inspiratie kwam van:
Karnemelk-kruidkoek
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 250 gr bruine basterdsuiker
- 2 ½ dl karnemelk
- 1 eetl koekkruiden
- 50 gr krenten
- 75 gr rozijnen
- boter, bloem, bosbessenjam, sesamzaad
Roer zelfrijzend bakmeel, suiker en koekkruiden door elkaar en klop scheutje voor scheutje de karnemelk erdoor tot een glad beslag is verkregen. Voeg de krenten en rozijnen toe. Doe het beslag in een beboterde en met bloem bestrooid cakeblik. Bak de cake 75 minuten middenin een op 175 graden voorverwarmde oven.
Deze cake maak je extra lekker door hem met bosbessenjam te bestrijken en te bestrooien met sesamzaadjes (meestal bestrooi ik het cakeblik niet met bloem maar met sesamzaad).
Met deze cake kun je naar hartelust experimenteren. In plaats van rozijnen en krenten is sukade prima, muesli is ook lekker, soms doe ik er ook cashew- noten door; gember smaakt er ook goed bij.