Hachee van jackfruit

Hachee wordt normaal gesproken gemaakt van ‘draadjesvlees’; rundvlees. Er zijn eigenlijk geen vegetarische alternatieven die in de buurt komen van de smaak en structuur van draadjesvlees. Behalve dan jackfruit!
Jackfruit is een vrucht die veel wordt verbouwd in Azië. Je kunt de vrucht uit elkaar trekken en daardoor krijgt het de structuur van draadjesvlees of pulled pork. De smaak van jackfruit is heel erg neutraal. Dit maakt het een perfecte vleesvervanger. Het neemt de smaak aan van de kruiden die je gebruikt. In dit gerecht betekent dit dat de jackfruit naar hachee smaakt. Heel lekker!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode ui
  • 300 gram jackfruit
  • ½ eetlepel bloem
  • 75 ml rode wijn
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel groente bouillonpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • olijfolie
  • 1½ eetlepel appelstroop
  • 1½ theelepel tomatenpuree
  • ½ theelepel mosterd

Materialen

  • braadpan

Bereiding

  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een braadpan.
  • Snij de uien grof en bak in de olijfolie.
  • Haal de jackfruit uit blik en spoel goed om.
  • Pluk de jackfruit in grove stukken.
  • Snij het harde uiteinde eraf en snij die fijn.
  • Trek het jackfruit eventueel alvast wat uit elkaar om draadjes te creëren.
  • Voeg de jackfruit toe aan de ui.
  • Voeg eventueel wat extra olijfolie toe.
  • Bak ongeveer 5 minuten.
  • Roer nu de bloem erdoor en blus af met de rode wijn en sojasaus.
  • Voeg het bouillonblokje, laurierblaadje, kruidnagels, appelstroop, mosterd en tomatenpuree toe en roer goed door.
  • Doe de deksel op de pan en laat ongeveer 45 minuten zacht pruttelen.
  • Roer af en toe door en zorg dat de jackfruit nog mooier draadjesachtig wordt, eventueel door met een spatel los te roeren.
  • Laat de jackfruit niet droog koken. Voeg eventueel extra water toe.
  • Verwijder de laurier en kruidnagels.

Serveer met aardappelpuree en groente.

Eet smakelijk!