Gevulde pompoen

Deze pompoen is gevuld met herfstige smaken: champignons, salie en spinazie. Ook heb ik cranberries toegevoegd, in dit gerecht geven ze een lekkere frisse noot aan alle herfst-smaken. Het fijne van pompoenen is namelijk dat je ze heel makkelijk met van alles en nog wat kunt vullen. En dat je ze dan in z’n geheel op tafel kunt zetten, wat er natuurlijk super spectaculair uitziet.
Bron: Brenda kookt!

INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN

  • 2 kleine oranje pompoenen max 750 gram
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 100 gram champignons
  • 1 takjes salie
  • 100 gram spinazie
  • 75 gram geraspte kaas
  • 50 gram crème fraîche
  • handje gedroogde cranberries
  • peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd het topje van de pompoenen af.
  • Verwijder de zaden en de draden. Bewaar de pitten om te roosteren.
  • Hol de pompoen uit. Zet het vruchtvlees apart.
  • Smeer de buitenkant van de pompoenen met je handen in met wat olijfolie. Vergeet ook het topje niet in te smeren.
  • Snijd eventueel een klein stukje van de onderkant van de pompoen af zodat ze stevig staan.
  • Zet de pompoen op de bakplaat.
  • Rooster de pompoen in 30 - 40 minuten in de oven totdat de pompoen gaar is.
  • Pers de teentjes knoflook of snijd ze fijn.
  • Snijd de uien in partjes en de champignons in grove stukken.
  • Ris de blaadjes van de takjes salie en snijd deze ook klein.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een hapjespan.
  • Fruit de ui en de knoflook zo’n 2 minuten.
  • Voeg de pompoenstukjes toe en laat deze ± 5 minuten garen.
  • Voeg dan de champignons en de salie eraan toe en bak 3 minuten.
  • Zet dan het vuur hoog en voeg de spinazie toe.
  • Bak totdat de spinazie geslonken is.
  • Roer vervolgens de helft van de geraspte kaas en alle crème fraîche door het groentemengsel en breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  • Zet het vuur uit. Roer als laatste de cranberries door het mengsel heen.
  • Verdeel het mengsel over de pompoenen.
  • En verdeel als laatste de overige kaas over het mengsel in de pompoenen.
  • Zet de dakjes weer op de pompoenen.
  • Zet de pompoen 10 minuten in de voorverwarmde (200°) oven.

Wil je een krokante bovenkant?
Haal dan 10 minuten voor het einde van de baktijd de topjes van de pompoenen af.

Eet smakelijk!