Geroosterde tomatentaart

Een heerlijke, simpele hartige taart voor een zomerse lunch of samen met een lekkere salade als hoofdmaaltijd. Dit recept is van Yvette van Boven.

Ingrediënten

  • 4 plakjes hartige taart deeg
  • 500 gr kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 eetl. olijfolie
  • 10 blaadjes salie, in dunne reepjes
  • zeezout en peper uit de molen
  • 4 eieren + 1 eidooier
  • 250 ml slagroom
  • 180 gr taleggio (Dit is een perfecte smeltkaas, die heel geschikt is bijvoorbeeld in een lasagne. Houd je niet van de pittige smaak van de taleggio of kun je hem niet vinden in de winkel? Neem dan bijvoorbeeld brie, camembert of port salut als vervanger)

Materialen
Ronde springvorm met losse bodem, bakpapier.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150°.
  • Leg de tomaatjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met wat olijfolie, peper, zout en dunne reepjes van 4 blaadjes salie.
  • Zet ze 30 minuten in de oven tot ze intens smaken en zoet geuren.
  • Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg.
  • Klop de eieren, eidooier, slagroom en salie-reepjes met wat zout en peper los.
  • Beleg het deeg met plakjes taleggio.
  • Giet er het eiermengsel op en verdeel de geroosterde tomaatjes erover.
  • Bak de taart 25 minuten in de oven op 180°

Laat de taart voor het aansnijden minimaal tien minuten afkoelen.
Serveer met een frisse groene salade.

Eet smakelijk!