Geroosterde pompoenpitten

Pompoenpitten weggooien is superzonde! Je kunt namelijk pompoenpitten roosteren. Het is echt heel makkelijk en dit recept is aan te passen naar eigen smaak. Zodra je de pompoenpitjes geroosterd hebt, kun je ze lekker bij de soep serveren, door een salade mengen, over je yoghurt sprenkelen of door je notenmix stoppen. Geniet ervan!

INGREDIËNTEN

  • Pitten van 1 pompoen
  • Scheutje (olijf)olie
  • ca. 1 theelepel kruiden naar keuze (oregano, chilipoeder, paprikapoeder of kaneel)
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Spoel de pompoenpitten af. Gebruik hiervoor een zeef.
  • Doe de pitten in een pan en vul met water totdat de pitten onderstaan.
  • Kook de pompoenpitten ongeveer 10 minuten.
  • Giet de pompoenpitten af en dep ze droog.
  • Meng de pompoenpitten met een scheut olie en de kruiden.
  • Verdeel de pitten over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Rooster de pompoenpitten in ongeveer 30 minuten knapperig.
  • Schep ze halverwege een keertje om.

Eet smakelijk