Geroosterde paprika zelf maken op drie manieren

Natuurlijk is zo’n pot kant en klare geroosterde paprika’s hartstikke handig om in de kast te hebben. Maar wist je dat je zelf ook heel makkelijk geroosterde paprika kunt maken? Echt lekker en een stuk voordeliger. Geroosterde paprika kun je op drie manieren maken: in de oven én op het gasfornuis. Ik probeerde het een keer op het gasfornuis en dat werkte prima! Voor wie geen gasfornuis heeft: je kunt geroosterde paprika’s ook heel makkelijk in de oven maken.
En geloof me: als je eenmaal zelf geroosterde paprika’s hebt gemaakt, ben je om. De smaak is zoveel intenser dan bij de paprika’s uit pot!

Ingrediënten
• paprika’s zoveel als je er nodig hebt

Materialen
Keukentang

Bereidingswijze
Geroosterde paprika maken op het gasfornuis:

  • Zet je grootste gaspit aan en leg er met je keukentang een paprika bovenop.
  • Je leest het goed, gewoon midden in de vlammen leggen!A
  • Als de paprika zwart begint te worden aan de onderkant, draai je hem een kwartslag met de tang. Herhaal dit totdat de hele paprika zwartgeblakerd is.
  • Zet het gas uit en stop de zwartgeblakerde paprika in de plastic zak.
  • Sluit de plastic zak meteen zo goed mogelijk af en laat de paprika in de zak een kwartiertje afkoelen.
  • Daarna haal je de paprika uit de zak en pel je zo het velletje eraf.
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Doe ze in een bakje of schaal en giet er wat lekkere extra vergine olijfolie overheen.

Geroosterde paprika maken in de oven:

  • Verwarm de oven naar 220 graden.
  • Leg de paprika of paprika's ongeveer 40 minuten in het midden van de oven op de bakplaat, tot ze helemaal zwartgeblakerd zijn.
  • Zet de oven uit en doe de paprika in de plastic zak. Sluit de zak laat de paprika een kwartiertje afkoelen.
  • Haal de paprika uit de zak en pel de velletjes eraf.
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd in repen.
  • Doe ze in een bakje of schaal en giet er wat lekkere extra vergine olijfolie overheen.

Geroosterde paprika maken onder de gril van de oven:

  • Verwarm de gril van de oven op de hoogste stand.
  • Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprikaparten op een bakplaat en rooster ze onder de gril tot ze zwart geblakerd zijn.
  • Stop de parten in een plastic zak en laat een kwartiertje afkoelen.
  • Verwijder de velletjes en snijd in repen.
  • Doe ze in een bakje of schaal en giet er wat lekkere extra vergine olijfolie overheen.