Geglaceerde jonge bospeen met tijm en knoflook

De smaak van deze bospeen is zo verrukkelijk zoet en delicaat dat ze verder niets anders meer nodig heeft.

Ingrediënten

  • 600 g jonge bospeen met loof, eventueel licht geschrapt
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1 takje tijm
  • een halve bol knoflook in de schil (hele bol doormidden snijden)
  • 1 laurierblaadje
  • olijfolie
  • paar klontjes roomboter
  • 2 tl kristalsuiker

Bereiding

  • Doe de bospeen met circa 2 cm loof in een ruime pan en voeg zoveel bouillon toe dat ze net onder staan.
  • Voeg de tijm, knoflook en het laurierblad toe en kook de bospeen circa 8 minuten, of totdat ze voor 2/3 gaar is.
  • Laat de bospeen uitlekken en dep ze droog. De bouillon heb je voor dit recept verder niet meer nodig, maar is ontzettend smaakvol en kun je bewaren voor andere gerechten.
  • Verhit wat olijfolie in een hapjespan en voeg de bospeen toe.
  • Bak ze enkele minuten op middelhoog tot hoog vuur en voeg aan het eind de boter en suiker toe (pas op dat de boter en suiker niet verbranden, zet anders het vuur lager).
  • Bak nog even kort verder totdat de bospeen gaar is en bedekt is met een mooi glanslaagje.
  • Serveer de bospeen direct op een mooie serveerschaal, of gebruik ze voor een heerlijke gekarameliseerde worteltaart met brie.

Eet smakelijk!