Chinese tomatensoep met kip
5 kippenpoten in 3 liter water zoals jullie al eerder hebben gedaan,
Voor de bouillon is erg lekker als je daar een ui heel in doet kun je een paar kruidnagels in prikken Een citroen gras stengel een stuk gember een paar knoflook tenen een ster anijs laurier wat koriander zaad komijn daar wordt de bouillon erg lekker van als de bouillon een nacht of uren heeft getrokken haal je de poten eruit dan ga je ze plukken en zeef je de bouillon door een schone theedoek neem het gescheiden mee
- 2 blikken tomaten blokjes ongeveer 1 kilo
- 6 eetlepels azijn is aanwezig
- 5 eetlepels suiker aanwezig
- 5 eetlepels ketjap manis (aanwezig)
- 2 eetlepels soja saus is aanwezig
- 2 theelepels sambal oelek
- 1 eetlepel gember op siroop neem ik mee
- 2 tenen knoflook
- 1 bosje lente ui
- 2 eetlepels maïzena (aanwezig)
- Handje tauge
- Doosje honig Chinese tomatensoep
- 1 ui
- Klein bakje mager spek
In een koekenpan de spekjes met knoflook gember en de rest aan fruiten dan de tomatenblokjes op
Onder tussen in een pan de bouillon warmen met de droge Chinese tomatensoep
Als dat allemaal klaar is kan de inhoud van de koekenpan bij de soep
Dan de geplukte kip er bij
Proeven proeven proeven ik neem een potje appelmoes mee dat kan er eventueel wat van bij
De soep kan gebonden worden als het nodig is met de maïzena op de dag dat je het gaat eten die je boven op de soep wat tauge en lente ui mag ook wat van die hard gebakken uitjes zijn
Bladerdeeg sterren
- 2 rollen bladerdeeg
- 1 pakje roomkaas naturel
- 3 tenen knoflook
- Bosje bieslook misschien onderling even afspreken 2 potjes voor de groep is genoeg ik wil het ook mee nemen
Wat kruiden die je lekker vindt zeker peper en zout
Alles door de roomkaas doen
Je kunt kiezen voor plakken rode zalm 200 gram of 100 gram rauwe ham als je voor de rauwe ham gaat ook nog een zakje geraspte kaas mee nemen
Voor de rest kan ik het niet uitleggen ik laat het jullie allemaal zien
Wie de gevulde speculaas in elkaar wil zetten moet het mee nemen plus 2 eieren en de amandelen als garnering
Misschien een idee om, om 19.30 te beginnen