Cantuccini

Die kneiterharde italiaanse koekjes zijn ontzettend makkelijk zelf te maken en zijn leuk voor bij de koffie.

  • 2 eieren
  • 100 gram amandelen (mag met vel)
  • 125 gram bloem
  • 125 gram poedersuiker
  • zakje vanillesuiker
  • 1/2 theelepel bakpoeder

Maken van de koekjes:

  • Hak als eerste de amandelen in grove stukjes
  • Kneef 1 ei samen met snuf zout en alle ingredienten samen tot een deeg.
  • Laat 10 minuten rusten in de koeling
  • Rol het deeg op tot 3 of 4 "pillen"
  • Leg ze op bakpapier op een plaat en druk ze lichtjes plat
  • Klop nu het andere ei op en bestrijk de pillen. (let op niet vastplakken)
  • Bak 20 minuten op 160 graden
  • Haal ze dan uit de oven en snij ze in schuine stukken van 1 a 1.5 cm breed
  • Verlaag de temperatuur naar 130 graden
  • Bak ze voor nog 10-15 minuten