Aziatische komkommersalade

Deze komkommersalade heeft een heerlijke, frisse Aziatische twist. In een handomdraai heb je hem op tafel staan. Aziatische komkommersalade is bij ons echt een favoriet. Heerlijk simpel en snel te maken. De prachtige pasta-achtige sliertjes die je op de foto ziet, maak ik met een zogenaamde spiraalsnijder. Hiermee maak je in een handomdraai (letterlijk!) van je groenten mooie sliertjes. Heb je geen spiraalsnijder, dan is dat voor dit recept geen probleem. Je kunt bijvoorbeeld ook met een kaasschaaf lange plakken maken en deze vervolgens in repen snijden. Of gewoon gaan voor dunne ronde plakjes.
Courgette doet het ook heel goed met de dressing uit dit recept.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 komkommers
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1 teen knoflook, fijn geraspt (of geperst)
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstwijnazijn
  • 1 flinke theelepel honing
  • 2 theelepels geraspte gember
  • 1 à 2 eetlepels sesamzaad
  • ½ rode peper of chili vlokken (eventueel)

Bereidingswijze

  • Snijd, schaaf of spiralize de komkommers in dunne slierten of plakjes.
  • Laat de komkommer uitlekken in een vergiet.
  • Rooster ondertussen in een droge hete pan het sesamzaad tot deze goudbruin zijn.
  • Roer de sesamolie, sojasaus, rijstwijnazijn, honing, gember en knoflook door elkaar.
  • Proef even en voeg eventueel wat meer honing of soja toe.
  • Haal je komkommer uit de vergiet en dep deze goed af met keukenpapier.
  • Giet de saus erover en meng het geheel goed.
  • Laat de salade minimaal een uur marineren.
  • Strooi voor het opdienen wat sesamzaad en eventueel wat chili vlokken over.

Eet de salade bij diverse oosterse gerechten.
Eet smakelijk!