Appelmeisjes

De ovenschotel is als het goed is niet heel veel werk, dus we kunnen mooi ook even een dessertje in elkaar zetten. Onderstaande recept is per persoon maar volgens Cees kan je hem ook in vier stukjes snijden. Kijk vooral even de video en bepaal vervolgens zelf even hoeveel je er nodig hebt :)

Ingrediënten (per persoon)

  • een jonagold appel
  • ongeveer 20 gram amandelspijs (aanwezig)
  • poedersuiker
  • 2 plakjes bladerdeeg
  • kristalsuiker
  • abrikozenjam

Bereiding

  • leg twee plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dezer uit tot een lengte van 22 cm (en hou het 12 cm breed)
  • rond de kantjes af door langs een kommetje te snijden
  • meng eventueel wat eiwit door de amandelspijs
  • rol deze uit tot maximaal 10 centimeter  breed
  • leg de plak spijs op het bladerdeeg, er moet rondom een mooie rand vrij zijn
  • schil een appel, steek het klokhuis er uit en snij in dunne plakken
  • leg de plakken dakpansgewijs op het spijs
  • bestrooi met poedersuiker
  • bak in 40 minuten op 200 graden
  • bestrijk de appel met de abrikozenjam (met een kwastje)

Kijk vooral even op https://www.youtube.com/watch?v=qmQ1Y8vqhLc daar wordt het mooi in beeld gebracht door Cees en Stella.