Appel-paprikasoep
Een verrassende tikkeltje zoete soep.
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 paprika’s
- ½ wortel
- ½ ui
- 400 ml groentebouillon
- 75 gram griekse yoghurt
- ½ appel
- ½ eetlepel appelazijn
- 1 theelepel honing
- 1 eetlepel olie
- zout
- peper
- basilicum naar smaak
- pompoenpitten
Bereiding
- Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes.
- Schil de wortel en snij hem in blokjes.
- Pel de ui en snipper hem.
- Stoof de ui met de paprika en de wortel in een likje olie.
- Schenk er de bouillon bij en laat 15 tot 20 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
Vlak voor het opdienen
- Was de appel en rasp hem grof (niet klokhuis!),
- Roer de geraspte appel samen met de yoghurt door de soep.
- Warm nog even goed door, maar laat niet meer koken.
- Breng op smaak met peper, zout, honing en azijn.
- Serveer naar smaak met geroosterde pitten en grof gehakte basilicum.
Eet smakelijk.