Ananas cake
Een groot succes bij de catering van de Veluwemarathon 2022
Met deze ingredienten maak je ~16 stukjes
- 100 g bruine basterdsuiker
- 100 g roomboter
- 1 blik ananas
- 4 eieren
- 140 g kristalsuiker
- mespuntje zout
- 160 ml zonnebloemolie
- 100 g yoghurt
- 190 g bloem
- 12 g bakpoeder
Kook de basterdsuiker samen met de roomboter al roerend in een pan. Kook ze samen tot de basterdsuiker volledig is opgelost.
Vet de bakpapier beklede bakvorm goed in. Giet de roomboter-saus in een bakvorm en verdeel de ananasstukjes erop.
Mix de eieren samen met de suiker en zout op voor een minuut. Voeg de zonnebloemolie en yoghurt toe, mix alles samen. Voeg de bloem en bakpoeder toe. Mix alle ingrediënten samen tot een gladde massa.
Giet het beslag over de ananasstukjes.
Leg de ananas cake in een voorverwarmde oven op 160℃ voor zo’n 30 tot 38 minuten. De cake is gaar als je er met een satéprikker in prikt en er droog uitkomt. Laat de cake compleet afkoelen.