Amandelkorst

Amandelkorst is een goed alternatief voor bladerdeeg. Amandelmeel heeft een romige milde smaak en is daarom een smaakvolle toevoeging voor je baksels. Bovendien is het rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vitamine B. Het is arm aan koolhydraten en helemaal glutenvrij. Als je een speciaal dieet volgt, kan amandelmeel dus een goed alternatief zijn voor gewone bloem.

Ingrediënten voor een taartbodem van Ø 20-22 cm

  • 225 gram amandelmeel
  • 110 gram koude boter
  • 1 ei, plus 1 eidooier

Bereiding

  • Meng de ingrediënten door elkaar met een snuf zout.
  • Het deeg is klaar zodra je er een bal van kunt maken.
  • Kneed niet langer dan nodig is, want langer kneden maakt het deeg taai!
  • Pak het deeg in vershoudfolie en laat het deeg een uur rusten in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tussen twee vellen bakpapier tot een lap van 2 à 3 millimeter dik.

Gebruik de korst voor hartige taarten.