Aardappelgratin
ongeveer 4 personen 1 grote schaal voor in de oven of 2 kleintjes
1 kilo beetje grote aardappels schillen en heel laten 15 minuten koken dus gekookt en koud mee nemen het liefs een dag van te voren
Wat roomboter om de schaal mee in te vetten
250 ml slagroom
1 ei 3 tenen knoflook minimaal 150 gram geraspte kaas
Peper zout en nootmuskaat
Snij de aardappels in plakken en leg die dakpan gewijs in de schaal kluts het ei los slagroom er bij knoflook fijn gesneden er bij veel zwarte peper en een groot deel van de kaas er bij schenk dat over de aardappels dat zakt er in weg als laats aftoppen met de geraspte kaas. Afdekken met alufolie half uur in de oven op 180 graden daarna de folie er af en nog ongeveer 15 minuten tot het goudbruin is
Als je het vlees of kip rondom hebt aan gebraden dan kan het ook bij de aardappels in de oven